•declara capitanul iesenilor Petrica Cojocaru
La sfirsitul sezonului 1994-1995, un meci care nu anunta nimic deosebit, Politehnica Iasi - Dacia Unirea Braila, avea sa nasca unul dintre cele mai mari scandaluri din fotbalul romanesc. Fara a intra in amanuntele cazului Iasi - Braila in care au fost direct implicati Cananau (Iasi) si Trifina (Braila), vom preciza doar ca, in urma solutionarii lui, Politehnicii Iasi i s-a oferit sansa de a juca barajul pentru promovare in cazul ocuparii locului secund, loc ocupat in urma victoriei de pe teren propriu cu 4-1 in fata Cetatii din Tg. Neamt. Ocazie imensa pentru ieseni de a reveni pe prima scena fotbalistica a tarii dupa zece ani de anonimat in divizia B. Pe 25 iunie 1995, Poli urma sa joace meciul deceniului impotriva otelenilor de la Electroputere Craiova, la Brasov. Dupa 120 minute scorul era 2-2, astfel s-a recurs la despagubiri prin lovituri de la 11m. Intr-o forma de zile mari, Campeanu a "revolutionat" pur si simplu suporterii ieseni, care au transformat Iasul intr-un oras in sarbatoare.
A urmat o noapte de vis; dupa zece ani, Poli se lupta iarasi, in dealul Copoului, cu "marile puteri" fotbalistice din tara, iar acest lucru a adus multi ieseni in culmea fericirii. Am facut aceasta introducere pentru a ne reaminti unde trebuia sa fie Poli in acest moment.
Din pacate, au trecut citeva sezoane (intre timp echipa a retrogradat) de cind nu reusim sa ocupam unul din primele doua locuri ale seriei I, divizia B, in ciuda unei concurente - de ce sa nu recunoastem - destul de slabe.
La inceputul sezonului '98-'99 s-a stabilit ca obiectiv promovarea. Iata pse ce se baza, pe atunci, presedintele clubului, Vasile Drutca - in atingerea obiectivului: "Nu sint in masura sa va raspund, luati legatura cu cei care erau in conducere la momentul respectiv". Conformindu-ne, din surse ale clubului care