•Afacerea adoptii internationale •Adoptiile internationale de copii au generat declansarea unui conflict de interese intre consilierii judeteni •Comisia care a verificat adoptiile aduce grave acuzatii salariatilor DGPDC si comisiei judetene pentru protectia copilului •La rindul sau, institutiile verificate invoca incompetenta consilierilor desemnati in verificarea documentelor
Pentru ca nu-i poate hrani, Romania isi vinde orfanii. SUA plateste 4.000 USD per bucata, iar Italia 3.000 de dolari - sume care se impart intre toti cei care se ocupa cu comertul sufletelor abandonate: fundatiile de profil si directiile de protectie a drepturilor copiilor (pedinte de consiliile judetene, deci de Statul roman). Izbucnite cu intermitente, scandalurile cu copii infiati si banii rezultati din mijlocirea infierilor internationale au ajuns si la Iasi. Implicati: fundatiile, Directia amintita, Consiliul Judetean.
Infierile orfanilor din Iasi au aspecte nu tocmai curate, iar vinovati sint lucratorii Directiei de Protectie a Drepturilor Copilului este concluzia unui raport cerut de presedintele consiliului Judesean Iasi, Vladimir Tanasoiu. Mai mult, unele fundatii implicate in infieri au fost favorizate, iar altele defavorizate, se mai arata in acelasi raport.
Astazi, plenul Consiliului Judetean va fi martorul dezvaluirilor comisiei desemnate de presedintele CJ, Vladimir Tanasoiu, privind verificarea adoptiilor internationale efectuate prin Directia Generala pentru Protectia Drepturilor Copilului (DGPDC) din perioada 1997-1998.
Pentru ca au existat suspiciuni privind "tranzactiile" cu copii institutionalizati, la inceputul lunii februarie, presedintele Tanasoiu a dispus o ancheta a adoptiilor internationale din perioada 1997-1998. Concret, o fundatie care asigura intretinerea unui numar de copii primeste puncte din partea DGPDC si a Comisiei