Casa de Asigurari sociale de Sanatate va primi, miine, noul contract cadru, publicat in urma cu o zi in Monitorul oficial, care va intra in vigoare peste aproximativ 30 de zile. Astfel, iesenii nu vor putea sa fie internati intr-un spital decit daca societatile la care lucreaza vor plati asigurarea de sanatate sau vor trebui sa achite taxe, in cazul in care nu dovedeste calitatea de asigurat. Totodata, persoanele care nu au medic de familie, vor trebui, de asemenea, sa achite consutatia. "Daca e necesara o consultatie la spital, in afara urgentelor, este obligatorie prezentarea la medicul de familie, care va aprecia oportunitatea consultatiei intr-un spital", a declarat directorul CASS, doctorul Corneliu Dobre. Asiguratul are posibilitatea de a-si alege atit medicul de familie, cit si spitalul, "insa fara libertatea de a consuma oricind si oricum", a mai apreciat dr. Dobre.
Aceeasi sursa a mai afirmat ca medicii din ambulatoriu nu au experienta manageriala suficienta:"Aceasta lipsa ii va face sa nu poata cere CASS sumele pe care le-ar putea cistiga". Acestia vor fi platiti dupa un punctaj stabilit, in functie de virsta pacientilor si de consultatii:"Vor avea un numar minim de 35 de ore pe saptamina. Pentru pacientii de 0-1 an punctajul va fi de 14,5, pentru batrinii de peste 60 de ani va fi 12, iar pentru restul categoriilor de virsta - 10 puncte". In acelasi timp, medicii vor fi depunctati daca nu vor promova examenele de specialitate. (CH)
Casa de Asigurari sociale de Sanatate va primi, miine, noul contract cadru, publicat in urma cu o zi in Monitorul oficial, care va intra in vigoare peste aproximativ 30 de zile. Astfel, iesenii nu vor putea sa fie internati intr-un spital decit daca societatile la care lucreaza vor plati asigurarea de sanatate sau vor trebui sa achite taxe, in cazul in care nu dovedeste calitatea de asigurat. Totodata, persoane