RATC•Regia reia sistarea apei potabile •Introducerea TVA la apa ar arunca RAJAC intr-un dezastru financiar
Saptamana viitoare, RAJAC va sista furnizarea apei reci la scara C din blocul 546 situat pe soseaua Pacurari. Intreruperea apei potabile, prima actiune de acest gen initiata de la inceputul acestui an de catre RAJAC, a fost motivata de neachitarea unor facturi de 20 de milioane de lei catre regie, precum si de comportamentul Soniei Pandele, care detine functia de administrator. Gheorghe Nichita, managerul RAJAC, a catalogat drept scandaloasa activitatea administratorului.
"Din iunie 1999, respectivul administrator nu a mai ridicat de la regie nici o factura. Nu a facut nici o lista de plata si prin urmare nu l-a interesat munca pe care trebuia sa o presteze in calitate de administrator. In repetate randuri, Sonia Pandele a refuzat sa citeasca sau sa confirme citirea apometrelor. In concluzie, este un administrator ce si-a neglijat obligatiile fata de locatarii pe care trebuia sa-i reprezinte. Singura solutie ramane, din pacate, sistarea apei potabile la blocul 546. Ne cerem scuze locatarilor pentru adoptarea acestei masuri dar situatia nu mai putea fi tolerata", a mentionat managerul Gheorghe Nichita.
Declaratiile facute de conducerea RAJAC au survenit pe fondul procentului ridicat de neincasare a productiei. In prezent, RAJAC a inregistrat un coeficient de neincasare de 42,23 %. Din situatia prezentata se poate concluziona ca productia pe sase luni a regiei de apa - canal nu a fost incasata. Furnizorul de apa potabila din oras are de recuperat creante cifrate la 123,4 miliarde de lei. Principalul datornic este RA Termoficare; sectia acesteia, Administratia de Cladiri, are restante care se ridica la 43 de miliarde de lei. In ordine, vin asociatiile de locatari independente care, impreuna, au restante de 37 de miliarde de