Romeo Mistreanu•800 de asociatii de proprietari vor lua locul Administratiei de Cladiri •RA Termoficare nu va mai administra nici un bloc de locuinte •Vor fi mentinute doar activitatile de reparatii si contorizare •Personalul de la RA Termoficare lucreaza deja pentru calcularea consumurilor si restantelor pe fiecare locatar
Desfiintarea Administratiei de Cladiri (AC), care inglobeaza circa 42% din blocurile existente in oras, a indus in randul locatarilor o accentuata stare de nesiguranta. Ca orice schimbare majora, faptul ca vor trebui sa-si infiinteze noi asociatii de proprietari si sa-si desemneze administratorii, i-a pus pe locatari in fata unei situatii cu prea multe necunoscute.
Din 1992 si pana in 1999, structura AC, care a "inghitit" un numar imens de asociatii de locatari, a creat o anumita mentalitate in randul functionarilor ei cat si celor pe care ii deservea. Formarea in timp util a noilor asociatii de proprietari si desemnarea administratorilor depinde doar de modul in care locatarii vor intelege ca aceasta varianta va diminua cheltuielile de intretinere si va elimina o serie de probleme.
RA Termoficare va mentine doar activitatile de reparatii si contorizare
Prin desfiintarea Administratiei de Cladiri, RA Termoficare va mentine in sfera serviciilor catre populatie, in afara de furnizarea agentului termic si apei calde menajere, doar activitatile de reparatii si de contorizare a consumurilor. Administratorii din AC vor preda reprezentantilor desemnati de locatari atributiile in ceea ce priveste gestionarea asociatiilor pe care acestia le vor infiinta. AC detine controlul asupra a 800 de blocuri din oras. Se preconizeaza ca, la sfarsitul lunii martie, numarul asociatiilor de proprietari care se vor infiinta in urma disparitiei AC sa fie aproximativ egal cu cel al blocurilor pe care le-a administrat.