Gheorghe Nichita•Adesea, consumurile facturate depasesc posibilitatile de distributie a instalatiei sanitare dintr-un apartament
Gheorghe Nichita, managerul RAJAC, a reluat problema facturilor supradimensionate pe care trebuie sa le plateasca locatarii din blocurile in care consumul de apa rece a fost partial contorizat. Cheltuielile pentru consumurile de apa realizate in apartamentele in care nu au fost montate apometre, dar care fac parte din blocurile in cauza, ating valori astronomice.
Unul din cele mai concludente exemple in acest sens il constituie blocul H1 din cadrul asociatiei Nicolina 2. In respectivul bloc, 37 de apartamente din cele 39 si-au contorizat consumul de apa rece. In urma citirii apometrului de scara, intregului bloc i-a revenit un total de 229 mc apa rece. Pentru cele 37 de apartamente contorizate a revenit un consum de 87 mc apa rece, respectiv o medie de 2,35 mc/persoana/luna. Diferenta de la 229 mc la 87 mc a fost suportata de cele doua apartamente necontorizate.
Aceasta inseamna ca, pentru cele doua apartamente, s-a facturat de catre functionarii din AC un consum de 71 mc apa rece/persoana/luna. Managerul Gheorghe Nichita a mai prezentat si alte exemple precizand ca respectivele facturi au fost acceptate de functionarii de la AC fara ca acestia sa verifice starea instalatiilor de distributie a apei. "Situatia nu suporta comparatie.
In unele cazuri, consumurile care au fost facturate de functionarii din AC se situeaza deasupra capacitatii de distributie a robinetelor dintr-un apartament", a mentionat Gheorghe Nichita. In aceeasi ordine de idei, Gheorghe Nichita a subliniat ca indiferenta multor administratori de la AC a adus mii de familii din oras in situatia de a cumula uriase restante la intretinere.
In replica, Romeo Mistreanu, administratorul RA Termoficare, a subliniat c