Remar Pascani•Inchiderea fabricii inseamna moartea orasului
De lucru doar pentru o saptamana
Cea mai mare intreprindere pascaneana si-a inchis portile. RemarPascani mai functioneaza doar la 7% din capacitate iar in acest moment nu se intrevad solutii de iesire din criza. Trimiterea in concediu fara salariu pe termen nelimitat a aproximativ 2.500 de muncitori de la SC Remar SA Pascani a creat o stare de nemultumire in randul acestora.
Acuzele aduse de sindicalisti conducerii societatii si in primul rand directorului Alexandru Harbu se refera in primul rand la faptul ca intre administratie si sindicat nu a existat un dialog constructiv. "Suntem hotarati sa luptam pentru promovarea intereselor sindicalistilor. Situatia societatii este foarte grava; oamenii pe care conducerea i-a trimis acasa sunt decisi sa isi faca dreptate. Starea de spirit a salariatilor nostri e intr-adevar disperata si credem ca aceasta va duce la un eventual conflict de munca", a declarat Alexandru Toiu, liderul sindicatului «Unirea».
Presedintele sindicatului a tinut sa precizeze faptul ca nici celor aproximativ 200 de salariati care asigura comenzile pentru export nu li se prevede un viitor sigur: dupa opinia sindicalistilor, comenzile existente asigura de lucru doar pentru inca o saptamana.
Harbu versus sindicat
Referitor la situatia destul de grava din societate, managerul acesteia, ing. Alexandru Harbu, a tinut sa precizeze: "Lipsa de comenzi, care a dus la oprirea activitatii in uzina, a fost cauzata in primul rand de scindarea SNCFR in mai multe companii si apoi lipsei de fonduri - situatie care nu permite regionalelor CFR sa incheie contracte cu noi. Sper ca dupa votarea bugetului de stat pe acest an situatia sa se remedieze, iar lucrurile sa intre pe fagasul normal". "Am peste 20 de ani de cand lucrez in uzina. M-