•In urmatoarele cinci zile, RA Termoficare trebuie sa vireze la CET 35 de miliarde de lei •Romeo Mistreanu nu exclude posibilitatea trimiterii in somaj tehnic a unei parti din angajatii RA Termoficare
De la 1 martie, iesenii risca sa ramana fara apa calda menajera si incalzire daca RA Termoficare nu va vira catre CET, pana la sfarsitul celei de-a doua decade a lunii februarie, suma de 35 de miliarde de lei. Sistarea celor doua servicii de prima necesitate pentru aceasta perioada poate fi pusa in aplicare din doua motive. Termoelectrica SA a comunicat in teritoriu sistarea furnizarii agentului termic la regiile de termoficare ce au datorii mai mari de 30 de zile, masura motivata prin imposibilitatea sustinerii importurilor de combustibili.
Cel de-al doilea motiv il reprezinta restantele pe care le are RA Termoficare catre CET, restante cifrate la circa 100 de miliarde de lei. In sprijinul materializarii acestei posibilitati vine si noul regulament cadru pentru furnizarea energiei termice destinate incalzirii locuintelor. Potrivit acestui normativ, incalzirea locuintelor poate fi intrerupta dupa 1 martie in contextul in care beneficiarii, populatia si agentii economici, nu au achitat restantele catre furnizorii de profil.
Pentru a micsora nivelul restantelor catre CET si pentru ca populatia sa aiba certitudinea ca va mai beneficia de incalzire si apa calda, RA Termoficare va trebui sa vireze Sucursalei Electrocentrale Iasi, pana pe 20 februarie, 35 de miliarde de lei. Prin achitarea acestei sume, RA Termoficare va fi cu plata la nivelul lunii decembrie 1999. "Speram sa nu ajungem in situatia in care vom fi obligati sa sistam serviciile catre populatie. Iesenii, pentru a avea siguranta ca vor mai beneficia de apa calda si caldura, ar trebui sa-si achite restantele catre noi.
Nu exclud posibilitatea ca, de la 1 martie