•S-ar parea ca pilele tatalui sau, primarul Pascaniului, s-au pus in miscare •Motivatia pentru aceasta decizie este mai mult decat puerila •Politistul ar fi vrut sa-l opreasca pe patronul casei de amanet sa fuga cu acte importante
Pe 15 septembrie 1999, capitanul Cristian Ratoi, din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Economico-Financiare de la Politia Municipiului Iasi, a fost implicat intr-o altercatie in sediul firmei Nantes. Ofiterul, insotit de doi colegi, l-a agresat pe patronul firmei, CorrollerDidier, cetatean francez. Capitanul Ratoi l-a lovit si l-a strans in usa pe Corroller Didier, provocandu-i mai multe leziuni.
Capitanul a confiscat apoi acte ale firmei si o cantitate de aur, dupa care a plecat, insotit de colegi. Corroller Didier a obtinut, in baza urmelor agresiunii, un certificat medico-legal, dupa care a depus o plangere impotriva ofiterului la Parchetul Militar Iasi, unde dosarul a fost instrumentat de procurorul Irinel Rotariu.
Desi toate dovezile au fost impotriva capitanului Cristian Ratoi, Parchetul Militar Iasi a dispus neinceperea urmaririi penale. Motivatia a fost ca, in momentul agresiunii, capitanul a incercat de fapt sa-l opreasca pe Corroller Didier sa fuga din sediul firmei cu acte importante. L-a oprit izbindu-l cu usa in cap, o metoda invatata probabil in scoala de politisti. Oricum, existau zvonuri ca aceasta va fi solutia parchetului inca de acum doua luni, fiind prezentate, la vremea respectiva, de cotidianul nostru.
Insasi avocata partii vatamate, Ioana Moisescu, ne-a declarat atunci ca a auzit ca se incearca salvarea capitanului Ratoi, numai ca domnia sa nu stia cine este sursa acestor presiuni. Cea mai valabila varianta ar fi primarul Pascaniului, Neculai Ratoi, tatal ofiterului iesean. Trebuie retinut faptul ca Parchetul Militar Iasi si-a dat de aceasta data in pete