In toamna acestui an, Spitalul Universitar CFR Iasi va aniversa 40 de ani de la infiintare. Ca o avanpremiera a acestei sarbatori a lumii medicale iesene, de curand, la aceasta unitate spitaliceasca a avut loc infiintarea Clinicii a II-a de Dermatologie, considerata o "realizare a anului", fiind a doua unitate de acest fel din Iasi.
Baza materiala de care dispune spitalul asigura conditii de tratament si asistenta ambulatorie deosebite. Dotarile tehnice pentru explorari in laboratoarele de hematologie, biochimie, micologie, bacteriologie, radiologie, echografie (in prioritatile imediate si tomografie computerizata), la care se adauga aparatura si instrumentarul de utilitate la patul bolnavului sau in salile de interventii pentru chirurgie generala, ORL, oftalmologie etc., vorbesc despre preocuparile unui manageriat competent. Ceea ce a facut si face ca aceasta mare institutie sa ocupe una din treptele cele mai inalte de profesionalism in domeniu este corpul medical. Medici formati in unitate si in institutiile de invatamant iesene dar si din alte centre medicale din tara, au adus priceperea si stradaniile lor, gasind, adaugand si lasand altor generatii cate ceva. Cu totii au contribuit la structurarea renumelui de care se bucura astazi spitalul.
De curand, baza de invatamant a spitalului s-a intregit cu inca o clinica, si anume Clinica Dermatologica. "Aceasta clinica a aparut prin transformarea sectiei de dermatologie existenta deja, careia i s-a atribuit si sarcina de pregatire a studentilor prin cursuri si stagii la patul bolnavului. Aflata in competenta medicului primar, doctor in stiinte medicale, sefa de lucrari Tatiana Taranu si a medicului primar dermatolog, doctorand Veronica Mardare, noua clinica - de fapt Clinica a II-a de Dermatologie din Iasi - a aparut probabil din necesitatea perfectarii actului de formare a viitorilor medici de spec