Multi dintre noi ne intrebam, desigur justificat, de ce partidul condus de Teodor Melescanu este intr-o continua crestere in sondaje, cu toate ca nu s-a implicat efectiv in lupta pentru putere, asa cum suntem obisnuiti, si duce o politica moderata, fara atacuri sub centura, iar in parlament nu s-a apropiat nici de partidele care formeaza majoritatea, nici de opozitie.
Raspunsul este simplu, il gasim in noi insine, in maturizarea noastra din punct de vedere politic, in aprecierea noastra obiectiva, in indepartarea noastra de vechea doctrina totalitara, care vrand-nevrand ne-a transformat din indivizi integrati intr-o comunitate, in masa de manevra.
Cu toate ca este un partid relativ nou aparut pe esicherul politic romanesc, ApR isi propune sa incerce "un alt mod de a face politica". In esenta, pentru viitorul apropiat, telul sau este sa formeze o alianta cu toate fortele politice, indiferent de coloratura lor, dar si cu sindicatele, cu toate fortele democratice, avand ca scop unic scoaterea tarii din criza. De asemenea, membrii acestei formatiuni politice se angajeaza sa nu recurga la atacuri la persoana si sa abordeze campaniile electorale cu fair-play. Totodata, ApR isi propune sa promoveze o noua imagine a omului politic, prin atragerea in randurile sale a unor cetateni demni si cu o inalta tinuta morala.
Un alt tel al Aliantei pentru Romania este acela de a realiza un pact general, ca in momentul in care vom avea un nou guvern, acesta sa fie sustinut de intreg parlamentul, unde toate problemele si disensiunile ce vor aparea sa fie solutionate de comisiile parlamentare intr-un consens care sa urmareasca interesul tuturor romanilor si nu pe cel de grup.
In politica de conciliere a ApR-ului intre fortele politice romanesti se afla si faptul de a recunoaste meritele fostilor guvernanti, atunci cand este cazul.
Din punct de vedere