Multi indivizi se plang de neputinta lor de a evolua, mai mult chiar, de inrautatiri palpabile ale existentei care-i conduc in stari de blocaj psihoenergetic, deseori ireversibil.
Teoretic, omul isi poate schimba viata prin insasi inlocuirea modului de gandire, individul isi poate optimiza soarta partial prin acest procedeu, analizandu-si atent gandurile pozitive sau negative, adoratoare sau distructiv-dusmanoase. Dorinta de schimbare in bine din jurul nostru trebuie inceputa din propriul Ego. Pentru ca aici trebuie cautate cauzele tuturor necazurilor, a bolilor fizice si mentale.
Oamenii au o inclinatie bolnavicioasa de a se crampona de trecut, atat de al lor cat si de a celorlalti, ceea ce ii impiedica sa progreseze, sa evolueze spiritual.
Razboiul mental permanent, cearta mentala interioara si exterioara, muntii de piedici autocladiti in sine transforma viata intr-un iad ce epuizeaza fortele fizice si mentale.
In intreaga viata se cladesc ganduri de ura, de razbunare, de gelozie, de invidie si rezultatul se materializeaza intr-o soarta potrivnica, lipsa linistii interioare si armoniei relationale.
Nu exista stress bun sau rau. Stressul nu este o actiune exterioara asupra organismului, ci este o reactie fata de diversi stimului externi, reactie diferita de la om la om in functie de capacitatea fiecaruia de a face fata la terte agresiuni.
Ceea ce pe unii ii omoara, n-are nici un efect stressant asupra oamenilor intelepti, echilibrati, ingaduitori, puternici din punct de vedere emotional, care stiu cum sa faca fata necazurilor inerente ale vietii.
Stressul se instaleaza in primii ani de viata, principalele cauze fiind lipsa de iubire parinteasca, absenta afectiunii si caldurii umane. Mai tarziu toate acestea marcheaza decisiv viata, destinul, ducand la deformarea caracterului.
Principalele cauze ale imbolnavirilo