Suntem in plina "luna a lui Cuptor", o luna a vacantelor. Tentatia este mare: vrei si tu un corp la fel de superb bronzat ca si al prietenei (prietenului) tale care tocmai s-a intors de la mare. Pentru a petrece cateva zile cu soare intr-un mod cat mai placut, fara deshidratare sau insolatie, fara usturimi ale pielii si dureri de cap, am considerat util sa va prezentam cateva sfaturi.
Primul pas - inarmeaza-te cu toate accesoriile impotriva razelor nocive: o palarie, o camasa sau o rochie fluida (in nici un caz mulata pe corp), cremele hidratante, nutritive si de protectie, o umbrela parasolar si ochelari de soare cu lentile filtrante U.V. Desi top less-ul nu prea mai este la moda, tentatia este greu de invins. Pielea din zonele delicate este prea sensibila pentru a suporta mult timp baia de soare. Cremele ofera un dublu avantaj: protejeaza si hranesc pielea. Pe langa acest avantaj, pot avea si efect asupra celui de langa tine, daca ii oferi placerea sa te unga pe spate.
Al doilea pas - pe langa produsele cosmetice cu care v-ati dotat, e bine sa aveti si cate ceva pentru urgente medicale: medicamente clasice (aspirina, algocalmin), urgo, spirt sanitar.
Sedintele de plaja trebuie dozate cu multa grija. Mai ales persoanele cu pielea sensibila trebuie sa faca unele sedinte pregatitoare. Evitati sa stati la soare intre orele 12-14. In aceasta perioada este cel mai posibil sa faceti arsuri solare. Dar nu numai acesta este pericolul, ci si insolatia. Consumati cat mai multe lichide pentru a mentine o hidratare constanta a organismului. In cazul in care au aparut primele simptome de arsura, nu insistati sa ramaneti in bataia soarelui, acest lucru fiind valabil si pentru cei hipertensivi, deoarece caldura excesiva provoaca o crestere a tensiunii arteriale.
Vacantele la mare au si efecte miraculoase asupra organismului, in afara de odihna.