•Statul ar trebui sa preia spre finantare proiectele viabile derulate de ONG-uri
Fundatia "Protect Me" lucreaza cu un grup de 30 de elevi, din cartierele Nicolina I si II, in cadrul unui program finantat de Centrul de Mediere si Securitate Comunitara. Proiectul vizeaza recuperarea unor minori care au comportament delincvent, care sunt victime sau potentiale victime ale unor abuzuri fizice, dar si determinarea unor tineri sa renunte la consumul de droguri si alcool.
Copiii cu probleme au fost identificati cu ajutorul profesorilor lor, dupa rezultatele scolare si dupa comportamentul pe care il au in scoala. Au fost cazuri in care familiile au contactat fundatia, cerandu-i ajutorul. Din cauza resurselor financiare limitate, membrii fundatiei nu au putut lucra cu un grup tinta mai mare de 40 de minori. Dupa identificare si selectare, copiii au discutat cu asistentii sociali, care au mers si in familiile acestora pentru a afla cat mai multe amanunte despre climatul in care se formeaza personalitatile. Observatiile au fost folosite pentru realizarea anchetelor sociale. Unele au ajuns pe masa Politiei, mai ales in cazurile de violenta in familie, mult prea grave pentru a fi rezolvate de specialistii fundatiei.
Psihologul Mihail - Radu Ropota stabileste gravitatea problemelor cu care se confrunta copiii. Munca sa se desfasoara in cadrul sedintelor de terapie cognitiv-comportamentale, de grup sau individuale. "Rolul meu este sa ii ajut pe copii sa aiba incredere in ei, sa dobandeasca un comportament pro-social si sa realizeze consecintele comportamentului lor", a precizat psihologul fundatiei "Protect Me". El a marturisit ca una din modalitatile sale de lucru este aflarea calitatilor pe care le au copiii cu probleme comportamentale. "Acesti copiii sunt de fapt partenerii nostri. Noi spunem ca ei fac parte dintr-un grup tinta, insa nu am putea fa