Ingrediente pentru 6 portii: 6 foi de varza mari, 200 g peste afumat, 100 g unt, miezul unei felii de paine, 200 ml smantana, 1 galbenus, sucul de la 1/2 lamaie, 2-3 fire patrunjel, 2-3 fire marar, piper, sare.
Opariti foile de varza un minut in apa sarata, apoi strecurati-le si lasati-le pe hartie pergament. Puneti-le apoi pe un platou si lasati-le sa se raceasca. Intre timp, pregatiti crema. Taiati pestele felii subtiri si treceti-l prin mixer. Amestecati bine untul topit la temperatura camerei, cu miezul de paine maruntit, galbenusul, sucul de lamaie, putina sare si piper, pana cand rezulta o compozitie omogena. Adaugati apoi smantana, pestele pasat, omogenizati bine si distribuiti compozitia pe foile de varza cu ajutorul unui sprit.
Decorati cu frunze de patrunjel si marar. Serviti aperitivul cu crutoane.
Ingrediente pentru 6 portii: 6 foi de varza mari, 200 g peste afumat, 100 g unt, miezul unei felii de paine, 200 ml smantana, 1 galbenus, sucul de la 1/2 lamaie, 2-3 fire patrunjel, 2-3 fire marar, piper, sare.
Opariti foile de varza un minut in apa sarata, apoi strecurati-le si lasati-le pe hartie pergament. Puneti-le apoi pe un platou si lasati-le sa se raceasca. Intre timp, pregatiti crema. Taiati pestele felii subtiri si treceti-l prin mixer. Amestecati bine untul topit la temperatura camerei, cu miezul de paine maruntit, galbenusul, sucul de lamaie, putina sare si piper, pana cand rezulta o compozitie omogena. Adaugati apoi smantana, pestele pasat, omogenizati bine si distribuiti compozitia pe foile de varza cu ajutorul unui sprit.
Decorati cu frunze de patrunjel si marar. Serviti aperitivul cu crutoane.