Ingrediente pentru 6 persoane: 1 pui de circa 1,5 kg, 1/2 sticla cu sampanie, 2 linguri ulei, 200 g ciuperci, sare, piper.
Pentru sos: 6 morcovi, 2 cepe, 1 bucata praz, 1 lingura faina, 200 ml smantana, 2 cuisoare, 1 legatura frunze de patrunjel, sare, piper.
Spalati puiul si transati-l. Scurgeti ciupercile de zeama din conserva, dupa care inabusiti-le putin in doua linguri de ulei incins. Adaugati bucatile de carne. Presarati sare si piper, apoi prajiti carnea la foc potrivit. Cand s-a rumenit, scoateti-o si rumeniti ciupercile in grasimea ramasa. Scoateti-le din tigaie cu ajutorul unei spumiere. Adaugati sampania in sosul ramas in tigaie si lasati sa fiarba pana scade la jumatate. Spalati bine morcovii, ceapa si prazul si puneti-le intr-un vas cu apa, impreua cu patrunjelul taiat marunt, cuisoarele si putin piper. Fierbeti totul 30 de minute, apoi scurgeti legumele si dati-le prin mixer. Puneti din nou vasul pe foc cu sosul de sampanie, adaugati legumele trecute prin sita, presarati o lingura de faina, turnati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati friptura de pui si ciupercile si lasati sa mai dea cateva clocote.
Ingrediente pentru 6 persoane: 1 pui de circa 1,5 kg, 1/2 sticla cu sampanie, 2 linguri ulei, 200 g ciuperci, sare, piper.
Pentru sos: 6 morcovi, 2 cepe, 1 bucata praz, 1 lingura faina, 200 ml smantana, 2 cuisoare, 1 legatura frunze de patrunjel, sare, piper.
Spalati puiul si transati-l. Scurgeti ciupercile de zeama din conserva, dupa care inabusiti-le putin in doua linguri de ulei incins. Adaugati bucatile de carne. Presarati sare si piper, apoi prajiti carnea la foc potrivit. Cand s-a rumenit, scoateti-o si rumeniti ciupercile in grasimea ramasa. Scoateti-le din tigaie cu ajutorul unei spumiere. Adaugati sampania in sosul ramas in tigaie si lasati sa fiarba pana scade la jumatate. Spalati bine morcovii,