•Conducerea combinatului vrea sa reia relatiile comerciale cu parteneri din Ucraina si Rusia •Sunt in negociere contracte cu beneficiari din Siria, Egipt si China •Fortus ar putea realiza profituri enorme datorita acestor contracte
Conducerea combinatului iesean Fortus SA duce tratative intense pentru reluarea relatiilor comerciale cu parteneri de afaceri traditionali din Rusia si Ucraina, carora le-ar putea livra produse in valoare de mai multe milioane de dolari, afirma directorul combinatului, Mihai Ciobanu. "Contractele cu Rusia si Ucraina se potrivesc perfect pe profilul de activitate al societatii Fortus SA, care produce utilaje grele. In plus, partenerii din aceste tari au relatii vechi de afaceri cu noi, dinainte de 1989, relatii care au fost intrerupte dupa caderea Uniunii Sovietice", a precizat directorul.
Firmele vizate sunt combinatele siderurgice Tentralnii GOC, Sev GOC si Mariopol, cunoscut mai bine sub vechiul nume, Jdanov. De asemenea, conducerea Fortus negociaza o serie de contracte pentru utilaje specifice industriei cimentului, pentru beneficiari din Egipt, Siria si China. "Chiar saptamana viitoare vom primi delegatia chineza, cu care vom negocia conditiile si valoarea contractului", a afirmat ieri directorul Mihai Ciobanu.
Fortus mai are prilejul sa incheie un contract profitabil cu Combinatul Siderurgic din Campia Turzii, care are nevoie de o linie de turnare continua si de modernizarea unui laminor. "Combinatul Fortus a fost nominalizat de proiectantul general, Ipromet Bucuresti, ca executant de baza pentru furnitura din Romania. Acum beneficiarii sunt in tratative cu finantatorul proiectului, firma Sket din Germania, si semnalele primite ne confirma ca Fortus va primi acest contract", a adaugat directorul general.
Conform acestuia, o data incheiate aceste contracte, combinatul Fortus SA va avea asigurat un