•Tinctura de propolis
Preparare: la 100 g alcool de 80-86 grade adaugam 20 g propolis intarit, tinut in frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un vas, se incalzeste la 30-40 grade Celsius si se amesteca bine. Aceasta procedura se repeta intr-o saptamana de sase-sapte ori. Dupa aceea, lasam sa se aseze, apoi turnam cu grija lichidul curat. Tinctura s-a dovedit folositoare la vindecarea urmatoarelor boli:
1. Toate bolile interne infectioase care duc la stari febrile se trateaza cu 30 de picaturi pe zi.
2. La menopauza, timp de un an, zilnic 10 picaturi.
3. Se recomanda la inflamarea prostatei, zilnic 30 de picaturi.
4. La hipertensiune, zilnic 30 de picaturi pana la vindecare.
5. La inflamarea rinichilor si ficatului, de doua ori pe zi, cate 40 de picaturi puse intr-un pahar de 100 ml apa calda. Se repeta pana la vindecare.
6. La angina, faringite, gripe sau pentru evitarea unor complicatii, zilnic, de doua ori cate 40 de picaturi puse in 40 ml apa calda si zilnic de mai multe ori gargara.
7. In cazul ulcerului de stomac sau enterite, 40 de picaturi de tinctura puse in 100 ml lapte cald. Se bea pe stomacul gol.
8. Bataturile si cheratitele sunt tratate in felul urmator: daca este posibil, inainte de culcare imbibam o bucata de vata in tinctura de propolis si o asezam pe locul dureros. Ziua putem folosi alifia de propolis (atentie, cheratitele raman inca dureroase zile intregi).
9. La afectiunile pielii, daca pacientul suporta spirtul, locurile bolnave sunt frecate cu tinctura. Afectiunile dispar repede (in cazul cand spirtul nu este suportat, propolisul trebuie amestecat intr-o crema). (Va urma)
•Tinctura de propolis
Preparare: la 100 g alcool de 80-86 grade adaugam 20 g propolis intarit, tinut in frigider. Alcoolul amestecat cu propolis se introduce intr-un