50 g unt, 80 g faina, 500 ml lapte din care se prepara un sos Bxchamel consistent, 2 linguri ulei (sau 50 g unt), 350 g ciuperci curatate, spalate bine si taiate marunt, 1 lingura faina, 100 ml lapte, 100 g smantana, 20 g unt, 50 g cascaval ras.
Ciupercile taiate marunt se inabusa in ulei sau unt, adaugandu-se sarea necesara. Cand ciupercile s-au inmuiat se amesteca cu faina si se prajesc putin adaugandu-se laptele si condimentele necesare. Se iau de pe foc, se incorporeaza smantana,. Cu acest preparat rece se umple foaia preparata din sosul Bxchamel. la care dupa racire s-au adaugat 3 galbenusuri de ou batute cu furculita si albusurile batute spuma tare. Dupa ce acest amestec in grosime de 1 deget a fost copt intr-o tava mai mare, se rastoarna pe un servet. Se intinde compozitia din ciuperci peste aceasta foaie, se ruleaza si se aseaza pe platoul de servit (dreptunghiular). Se serveste imediat.
50 g unt, 80 g faina, 500 ml lapte din care se prepara un sos Bxchamel consistent, 2 linguri ulei (sau 50 g unt), 350 g ciuperci curatate, spalate bine si taiate marunt, 1 lingura faina, 100 ml lapte, 100 g smantana, 20 g unt, 50 g cascaval ras.
Ciupercile taiate marunt se inabusa in ulei sau unt, adaugandu-se sarea necesara. Cand ciupercile s-au inmuiat se amesteca cu faina si se prajesc putin adaugandu-se laptele si condimentele necesare. Se iau de pe foc, se incorporeaza smantana,. Cu acest preparat rece se umple foaia preparata din sosul Bxchamel. la care dupa racire s-au adaugat 3 galbenusuri de ou batute cu furculita si albusurile batute spuma tare. Dupa ce acest amestec in grosime de 1 deget a fost copt intr-o tava mai mare, se rastoarna pe un servet. Se intinde compozitia din ciuperci peste aceasta foaie, se ruleaza si se aseaza pe platoul de servit (dreptunghiular). Se serveste imediat.