•Parlamentarii de Iasi au dat un ministru, un presedinte de Camera si un vicepresedinte de Senat.
Datorita marimii sale, judetul Iasi trimite, din patru in patru ani, un numar de 17 parlamentari (cinci senatori si 12 deputati) in Parlamentul Romaniei. Inca de la inceputul mandatului, fiecare dintre acestia trebuie sa opteze pentru una dintre comisiile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor. In numar de 14, comisiile sunt alcatuite din membri, un secretar, un vicepresedinte si un presedinte.
Senatorii de Iasi au optat in felul urmator: Ion Solcanu (PDSR) - Comisia pentru cultura, arta si mijloace de informare in masa. Solcanu a fost desemnat si seful grupului parlamentar PDSR din Senat; Vasile Mocanu (PDSR) - Comisia pentru agricultura, silvicultura si industrie alimentara; Alin Cocarlie (PUR) - Comisia pentru politica externa; Gheorghe Buzatu (PRM) - Comisia pentru politica externa. Intre timp, istoricul iesean a devenit vicepresedinte al Senatului. Cel de-al cincilea senator de Iasi, academicianul Razvan Theodorescu, a fost numit ministru al Culturii si cultelor.
Optiunile deputatilor de Iasi: Traian Dobre (PDSR) - Comisia juridica, de disciplina, imunitati si validari; Pavel Tarpescu (PDSR) - Comisia economica; Paul Neamtu (PDSR) - Comisia pentru politica externa; Cristian Nichifor (PDSR) - Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptie si petitii; Adrian Ionel (PDSR)- Comisia pentru agricultura, silvicultura si industrie alimentara; Cristian Sandache (PDSR) - Comisia pentru drepturile omului, culte si problemele minoritatilor nationale; Anghel Stanciu (PRM) - Comisia pentru invatamant. Liderul fililalei iesene si-a pastrat sefia comisiei; Vlad Hogea (PRM) - Comisia juridica, de disciplina, imunitati si validari; Maria Apostolescu (PRM) - Comisia pentru munca si protectie sociala; Mihai Baciu (PD) - Comisia pentru invatamant;