250 g ciuperci curatate, spalate si taiate foarte marunt, 50 g unt, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, 3 cesti extract de zarzavat (sau apa), sare, 2 galbenusuri, 100 g smantana.
Ciupercile impreuna cu untul si patrunjelul tocat se inabusa, amestecand mereu si adaugand cate putin extract de zarzavat. Cand ciupercile sunt complet moi se adauga restul extractului de zarzavat si impreuna cu sarea necesara se mai fierb 10-15 minute.
Inainte de a se servi, aceasta supa se toarna fierbinte si incet, amestecand mereu, in castronul de supa peste galbenusurile de ou amestecate cu smantana. Se adauga unt de marimea unei nuci taiat in bucati. Dupa topirea untului, supa se serveste adaugand, dupa gust, suc de lamaie.
250 g ciuperci curatate, spalate si taiate foarte marunt, 50 g unt, 1 lingura patrunjel verde taiat marunt, 3 cesti extract de zarzavat (sau apa), sare, 2 galbenusuri, 100 g smantana.
Ciupercile impreuna cu untul si patrunjelul tocat se inabusa, amestecand mereu si adaugand cate putin extract de zarzavat. Cand ciupercile sunt complet moi se adauga restul extractului de zarzavat si impreuna cu sarea necesara se mai fierb 10-15 minute.
Inainte de a se servi, aceasta supa se toarna fierbinte si incet, amestecand mereu, in castronul de supa peste galbenusurile de ou amestecate cu smantana. Se adauga unt de marimea unei nuci taiat in bucati. Dupa topirea untului, supa se serveste adaugand, dupa gust, suc de lamaie.