-150 g orez,
-1 lingura ceapa tocata marunt,
-3 linguri ulei,
-1 lingura marar verde,
-1 lingura patrunjel verde,
-1 lingura pasta de rosii,
-sare,
-piper pisat,
-iaurt sau
-smantana.
Frunzele de vita-de-vie spalate bine se oparesc putin. Orezul impreuna cu ceapa se inabusa. Se stinge cu un polonic de apa clocotita si se lasa sa fiarba cinci minute. Se ia de pe foc, se adauga pasta de rosii si ingredientele amintite. Cu aceasta compozitie se fac sarmalutele. Pe fundul unei cratite se aseaza un strat de frunze de vita taiate marunt, deasupra se pun sarmalutele si se toarna peste ele apa ca sa le acopere bine. Unele persoane adauga putin suc de rosii sau bors, marar tocat marunt si sare. Cratita acoperita cu capac se da la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce au fiert si sosul a scazut potrivit, se servesc la masa cu iaurt sau smantana si presarate cu marar verde. Unele persoane in loc de frunze de vita folosesc frunze de spanac sau stevie.
-150 g orez,
-1 lingura ceapa tocata marunt,
-3 linguri ulei,
-1 lingura marar verde,
-1 lingura patrunjel verde,
-1 lingura pasta de rosii,
-sare,
-piper pisat,
-iaurt sau
-smantana.
Frunzele de vita-de-vie spalate bine se oparesc putin. Orezul impreuna cu ceapa se inabusa. Se stinge cu un polonic de apa clocotita si se lasa sa fiarba cinci minute. Se ia de pe foc, se adauga pasta de rosii si ingredientele amintite. Cu aceasta compozitie se fac sarmalutele. Pe fundul unei cratite se aseaza un strat de frunze de vita taiate marunt, deasupra se pun sarmalutele si se toarna peste ele apa ca sa le acopere bine. Unele persoane adauga putin suc de rosii sau bors, marar tocat marunt si sare. Cratita acoperita cu capac se da la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce au fiert si sosul a scazut potrivit, se