•Un campion national de tineret primeste zece puncte, la fel ca un sportiv pentru o participare la un Campionat Mondial de tineret •In ierarhia DTJS, multiplul medaliat, Florin Zalomir, ocupa abia treapta a treia a podiumului •Pe primele locuri se afla doi karatisti
La fiecare sfarsit de an, fiecare club sau asociatie sportiva isi desemneaza laureatii, clasamentele fiind intocmite pe baza unui punctaj bine stabilit de Ministerul Tineretului si Sportului. Ulterior, reprezentantul MTS in teritoriu, Directia pentru Tineret si Sport, realizeaza topul celor mai buni zece sportivi ai judetului, in calcul intrand, de regula, primii clasati ai fiecarui club. Este bine cunoscut faptul ca, in fiecare an, aceste ierarhii nu reliefeaza intru totul realitatea, sportivii si antrenorii fiind nemultumiti de pozitionarea in clasamentul directiei.
Evident, vina nu apartine diriguitorilor DTSJ, ci mai marilor de la minister, punctajul dupa care sunt stabilite clasamentele starnind ilaritate. Spre exemplu, un campion national de tineret primeste zece puncte, acelasi numar de puncte fiindu-i atribuit unui sportiv pentru o participare la un Campionat Mondial de tineret. Pentru locul I la o astfel de competitie, un sportiv isi trece in cont 90 de puncte, iar pentru locul secund, 65 de puncte. Prin urmare, nu putem sa nu ne legam de pozitia obtinuta in clasament de sabrerul Florin Zalomir (locul III, dupa doi karateka, disciplina neolimpica, acestia primind jumatate din punctaj), care, in anul 2000, a obtinut, pe langa numeroase titluri nationale, doua medalii balcanice de aur, precum si medalia de argint la CM de tineret. De asemenea, pentru o participare la Jocurile Balcanice se acorda trei puncte, iar pentru un titlu de campion national la seniori 15 puncte.
Efecte si concluzii La fel de nedumerit ca si noi de stilul de punctaj al MTS s-a doved