Se afla deja in chioscuri si librarii recentele aparitii ale revistelor de cultura de la Iasi, respectiv primul numar pe acest an al "Daciei literare" si ultimele aparitii lunare ale "Convorbirilor literare" si "Cronicii". Trei reviste care isi mentin ritmul de publicare si care actualizeaza permanent informatii si comentarii culturale de interes si actualitate.
Trimestrialul "Dacia literara" a ajuns la numarul 40 al seriei noi, fiind astfel in cel de-al doisprezecelea an de aparitie in aceasta noua formula. Redactorii de la Muzeul Literaturii Romane Iasi pastreaza si in acest an rubricarea cunoscuta, pe "Istoria restaurarii, restaurarea istoriei", "Junimea de ieri, Junimea de azi" si "Arca lui Noe", semnatari fiind cunoscuti oameni de cultura din urbe, din tara si strainatate. De mare interes pare a fi articolul semnat de Laurentiu Ulici si adus acum in actualitate, intitulat "Mitica si Hyperion". In fapt, acest articol face parte dintr-o carte care exista pe masa de lucru a regretatului critic si care urma sa poarte acelasi titlu, fiind, totodata, una dintre cele mai asteptate carti in literatura postdecembrista. Despre ce fel de Mitica si Hyperion a scris Laurentiu Ulici se poate citi in cele cateva pagini din "Dacia literara", avand convingerea ca interesul pentru acest subiect va fi unul deosebit. Doar ca semnal, un citat: "Cred ca pe buletinul de identitate al romanului ar trebui sa scrie astfel: numele - Eminescu, prenumele - Caragiale. Traim in Caragiale, visam Eminescu".
"Convorbiri literare", numarul pe februarie, apare ilustrat de picturile Dorotheei Fleiss si are ca tema importanta aniversarea celor 60 de ani impliniti de poetul Mihai Ursachi, pe 17 februarie. In consecinta, citim un editorial semnat de redactorul-sef Cassian Maria Spiridon, despre "Arca magistrului orfic", precum si un interviu in care Mihai Ursachi, dupa