•Dupa Congresul ApR, nu este exclusa o colaborare cu Partidul Moldovenilor
La sfarsitul saptamanii in curs, se vor derula lucrarile Congresului Aliantei pentru Romania, moment in care aperistii ramasi in formatiunea lui Melescanu isi vor alege (sau nu) alti conducatori si isi vor fixa strategia politica pentru urmatorii ani.
Actuala conducere a ApR doreste o renuntare la doctrina social-democrata, care a stat, pana acum, la temelia formatiunii, urmata de o pozitionare pe partea social-liberala a esicherului politic.
"Pozitionarea noastra ca partid social-liberal, de opozitie, are tocmai rolul de a pastra identitatea partidului. Nu pot fi de acord, si in chestiunea asta beneficiez de un sprijin considerabil din partea celorlalti colegi, cu cei care vor sa duca ApR la remorca altui partid, sa-l desfiinteze, pur si simplu, doar pentru ca acel partid este mare, este la guvernare si, prin urmare, ne-ar da niste posturi. Fara aceasta modificare de doctrina, Alianta pentru Romania ar fi patinat, in continuare, pe marginea identitatii sale doctrinare, ar fi mers mai departe cu oameni carora le sunt dragi functiile si nu principiile", a afirmat Teodor Melescanu, liderul ApR.
Declarand ca isi va depune candidatura pentru functia de presedinte al partidului, Melescanu si-a explicat gestul prin dorinta de a construi o alternativa atat la fosta cat si la actuala putere. Presedintele interimar al ApR a considerat ca partidul pe care il conduce a obtinut rezultate foarte slabe la alegerile din noiembrie din 2000, pentru ca mesajul electoral a fost prea sofisticat, in timp ce alegatorii au preferat un discurs simplu. Nationalismul de tip "Vadim" a fost apreciat o simpla fundatura care nu poate aduce nimic bun Romaniei.
In ceea ce priveste viitoarele colaborari, Alianta pentru Romania are in vedere mai ales formatiunile mici.
"Cred ca