•Angajatii institutiei considera ca se doreste desfiintarea Oficiului •Distinctia, formulata de CJ, intre cei care stau la birou si cei care merg pe teren a fost apreciata drept calomnioasa
Nu cu mult timp in urma, vicepresedintele Consiliului Judetean, Gabriel Popescu, spunea ca una dintre problemele nerezolvate inca de CJ era cea referitoare la salarizarea angajatilor de la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola. Din cele zise de Popescu, rezulta ca salariatii de la OJCA nu-si puteau primi banii din cauza ca o parte dintre angajati, zece la numar, din totalul de 28, prestau o munca de birou in loc sa iasa pe teren pentru a face agricultura.
Imediat ce afirmatiile vicepresedintelui Consiliului Judetean au fost facute publice, salariatii de la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola au reactionat prompt si cu indignare.
In opinia angajatilor de la OJCA, scopul declaratiilor vicepresedintelui Consiliului Judetean este acela de a discredita institutia din care fac parte, pentru ca, ulterior, sa o poata desfiinta. Angajatii nu exclud insa posibilitatea ca, doar peste cateva luni, OJCA sa reapara dar intr-o alta componenta.
Oficiul Judetean de Consultanta Agricola a fost infiintat in 1993 la indicatiile si cu sprijinul Uniunii Europene, dar a devenit functional abia la inceputul anului 1999. Din momentul acela, OJCA s-a implicat cu acte in regula in politica agrara a Romaniei. Cartea de vizita a acestei institutii este destul de bogata. Astfel, pana in prezent, au fost scolarizati 935 de producatori agricoli, in meseriile de tractorist, contabil, brutar-patiser, legumicultor, preparator produse lactate, viticultor-vinificator, agricultor; de asemenea, pentru eficientizarea managementului fermei, rezultatele obtinute de catre consultantii agricoli s-au materializat prin mai multe activitati specifice de consultanta si anume: infiin