Primaria IasiDispretul consilierilor
•Legea administratiei publice locale prevede incompatibilitatea intre functia de consilier si cea de viceprimar, director de regie locala sau membru in consiliul de administratie al unei regii locale •Lupta anticoruptie ar trebui sa faca ordine si in Consiliul Local Iasi, unde o serie de indivizi trag cu dintii de indemnizatia de 2 milioane de lei •Prefectul Corneliu Rusu Banu condamna pozitia consilierilor aflati in culpa, in timp ce Simirad face trimitere la bunul simt si la moralitatea acestora •Nici unul dintre consilierii certati cu legea nu s-a aratat dispus sa admita ceea ce este mai mult decat evident
Consilierii locali, primii care ar trebui sa respecte legea, o incalca grosolan, in dispretul alegatorilor. Ei se folosesc de o gaselnita ridicata la rang de lege de ministrul Octav Cozmanca, pentru a-si pastra atat locurile din consiliul municipal, cat si functiile de conducere din cadrul regiilor locale. Articolul 30 din Legea administratiei publice locale stabileste incompatibilitatile consilierului cu urmatoarele functii: manager al unei regii locale, membru in consiliul de administratie al unei regii locale, viceprimar, functionar public in aparatul propriu al autoritatilor administratiei publice locale.
In Consiliul Local Iasi intalnim toate aceste cazuri de incompatibilitati: viceprimarii Vasile Dumitriu si Vasile Munteanu, managerul general al RAJAC, Gheorghe Nichita, consilier din partea PSD. "Eu am participat la alegerile locale cand era in vigoare vechea Lege a administratiei publice. M-am adresat la Ministerul Administratiei Publice pentru a cere parerea oficiala cu privire la acest aspect. Mi s-a raspuns ca potrivit articolului 152 din noua lege, vom ramane in continuare pe functiile pe care le detinem", ne-a declarat Nichita.
Enumerarea celor care detin cumu