•Federatiile sindicale vor discuta miercuri tactica miscarilor de protest •Cresterile salariale si tichetele nu vor mai veni
Guvernul mai are la dispozitie trei zile pentru a analiza solicitarile emise de federatiile sindicale din invatamantul romanesc. Daca pana in ziua de opt martie reprezentantii profesorilor nu vor primi un raspuns favorabil, acestia vor declansa pe unsprezece martie o greva generala care va dura o zi. "Este posibil ca astazi sa fim invitati la o negociere la care vor participa reprezentantii Ministerului Educatiei si Cercetarii, Ministerului Muncii si Protectiei Sociale si, nu in ultimul rand, cei ai Ministerului Finantelor. Nu se stie exact ce se va intampla", a declarat prof. univ. Razvan Bobulescu, presedintele Federatiei Nationale Sindicale (FNS) Alma Mater.
In ceea ce priveste raspunsul Guvernului, profesorii sunt totusi susceptibili, pregatind deja o intalnire care va avea loc miercuri intre cele patru federatii reunite recent in Uniunea Sindicatelor din Invatamantul Romanesc (USIR). "Noi ne-am cam pierdut sperantele ca vom obtine ceva. In concluzie, miercuri, la ora 11.00, ne vom intalni la Bucuresti pentru a discuta tactica la care vom recurge pe viitor", a adaugat Razvan Bobulescu.
Lista cu intalniri va continua joi, atunci cand vor avea loc discutii intre sindicate si reprezentantii Guvernului. "Vom incerca sa rezolvam acoperirea celor cinci procente si pentru personalul nedidactic. Mai mult, se are in vedere o noua grila de salarizare pentru bugetari", a tinut sa precizeze Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei si Cercetarii.
In ceea ce priveste majorarea salariilor profesorilor, ministrul a mai spus: "In acest moment, nu va mai exista nici o marire salariala. Au fost cei 8% din ianuarie si acum cei 5%. In toamna abia, va fi acordata si cresterea de 12%". Referitor la sporul de zona pentru pro