Dosarul pentru autorizatia de demolare trebuie sa contina:
1. Cerere tip + anexa, pe care le gasiti la Centrul de Informare pentru Cetateni.
2. Copii legalizate dupa actele de proprietate.
3. Copii dupa certificatul de urbanism si planurile anexe (releveul apartamentului intocmit de un expert cadastral, planurile la scara 1:2000 si 1:500).
4. Expertiza tehnica intocmita de un autorizat MLPAT.
5. Contract pentru evacuarea molozului. Acesta se incheie cu societatea de salubrizare din sectorul respectiv. De exemplu, la sectorul 1 este REBU. Pentru transportul resturilor unui perete dintr-un aparta-ment cu doua camere de pe str. Frumoasa, cei de la REBU ne-au spus: ?Veniti cu o copie dupa certificatul de urbanism, cu vreo 900.000 lei si facem contractul pe loc?.
6. Certificat fiscal, de la Directia de Taxe si Impozite Locale a sectorului respectiv. Trebuie sa aveti o copie si originalul actului de identitate, un timbru fiscal de 20.000 lei si impozitul platit la zi. In certificatul fiscal se specifica si valoarea imobilului, suma utila celor de la primaria de sector sa va taxeze cu un anume procent pentru autorizatia de demolare. Daca valoarea apartamentului este de 20.000 de dolari, autorizatia de demolare a unui perete o sa va coste 100 de dolari (se aplica 0,5a din valoarea totala), aproximativ 3.500.000 lei.
7. Acordul proiectantului pentru modificari interioare, adica al Proiect Bucuresti (str. Vasile Alecsandri, nr. 4). Dosarul pentru proiect Bucuresti trebuie sa contina certificatul de urbanism, schita casei si planurile cadastrale. Completati o cerere-tip si achitati in avans 50a din tariful aferent acordarii acestui aviz (fixat de Comisia de tarifare). Termenul legal de eliberare a acestui aviz este de o luna.
8. Acordul de la Inspectoratul in Constructii al Municipiul