Cel mai des, copiii li s-au plins dascalilor din Timis ca au primit cornuri tari. Situatia a fost monitorizata si a ajuns pe masa premierului Adrian Nastase, care imediat a replicat, astfel ca, in videoconferinta de saptamina trecuta, Timisul a fost printre judetele criticate.
?Am fost citati pe nedrept la videoconferinta. Problema cea mare in Timis a fost umiditatea cornurilor. Am discutat cu reprezentantii firmei, care spun ca le-au preparat asa cum cere ordonanta. Noi le-am cerut in schimb sa faca cornuri care sa le placa copiilor?, ne-a declarat prefectul Horia Ciocirlie. Luni dimineata el a trimis la Bucuresti o informare ampla, detaliata, cu privire la toate deficientele inregistrate in judet la capitolul ?aplicarea Ordonantei 96/2002?.
Prefectul a decis sa ceara includerea unor reprezentanti ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului in comisie. Aceasta este o masura preventiva pentru ca OPC sa supervizeze din start calitatea produselor de panificatie si lactate oferite copiilor din clasele primare, ca sa nu fie nevoie sa intervina in urma unor sesizari. (Georgeta Petrovici)
Elevi izolati in Bihor
Aproape 500 de elevi bihoreni din clasele primare nu au beneficiat inca de produsele lactate si de panificatie impartite prin programul guvernamental ?Laptele si cornul? deoarece locuiesc in zone greu accesibile, transmite Mediafax.
Subprefectul Alexandru Retegan i-a spus, luni, intr-o videoconferinta, secretarului general al guvernului, Serban Mihailescu, ca cei 454 de elevi invata in opt scoli situate in patru comune din zone mai greu accesibile, astfel ca nu au primit, deocamdata, cornuri si lapte, dar ca numarul lor reprezinta doar doi la suta din cel total al elevilor bihoreni din clasele primare. Subprefectul a mai mentionat existenta unor probleme la distribuirea produselor, care vor trebui rezolvate urgent de cat