I-am chemat aici, in control, dar totul a ramas la stadiul de promisiune. Am ajuns la concluzia ca justitia nu exista, iar primaria are grija de interesele edililor?.
?Cavourile au ajuns linga curtea mea?
Si cum cimitirul se extinde, unii locuitori din zona au ajuns in situatia ca nu pot sa-si mai sape in propria curte o fintina, de frica infestarii apei. Florea Ghira, care se afla intr-o asemenea situatie, se teme sa bea apa dintr-o fintina sapata la doi metri de un cavou si despartita de acesta doar printr-un gard. ?Au ajuns cu cavourile pina-n gardul meu. Au venit si de la Sanepid si le-au spus ca nu au voie sa ingroape mortii decit la 50 de metri de gard. Pe timp de ploaie este un dezastru. Cavourile se umplu cu apa, care apoi se revarsa in curtile oamenilor si patrunde in fintini?, spune Florea Ghira. Criza de locuri de veci a declansat intre vecini nenumarate scandaluri. In urma unui astfel de incident, doua dintre familii s-au hotarit sa-si amplaseze cavourile in propria gradina, chiar intre razoarele de ceapa si culturile de dovlecei. Oamenii spun ca este mult mai bine asa pentru ca nu mai risca sa le fie vandalizate mormintele.
Extinderea cimitirului, o afacere ilegala
Autoritatile craiovene declara ca nu s-au mai confruntat pina acum cu o situatie de acest gen. Marian Popescu, directorul Oficiului Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie, spune ca pentru cimitir trebuie obtinuta autorizatie speciala: ?Asa ceva este inadmisibil! Nu se poate sa improprietaresti oamenii si sa te trezesti ca transforma peste noapte terenul agricol in cimitir.
Trebuie autorizatie speciala in acest sens din partea Administratiei Cimitirelor. Mai ales ca se schimba destinatia terenului agricol. Asa ceva se poate face numai cu acte?. Iolanda Ionescu, sefa Serviciului de cadastru din cadrul Primariei Craiova, sustine ca municipalitatea