Informatizarea organelor administrative merge greu
Site-ul este singurul in a carui componenta intra o multime de poze in asa fel incat cel care viziteaza pagina de Internet sa isi faca o idee asupra judetului si chiar sa-si doreasca sa-l viziteze la propriu Inca din vara anului 2001, premierul Adrian Nastase a dat cuvant de ordine, pentru intreaga administratie centrala si locala, de a se trece pe mijloace moderne de comunicare. Calculatorul si Internetul trebuiau sa devina, conform recomandarilor imperative ale prim-ministrului, "instrumente" obligatorii de lucru pentru primarii, consilii judetene, prefecturi, ministere.
Cererile exprese ale premierului nu sunt respectate La un an si jumatate de la solicitarea premierului, lucrurile nu stau tocmai pe roze. Am verificat - la intamplare - situatia site-urilor celor 42 de consilii judetene, practic institutiile cele mai importante din punct de vedere administrativ. Ceea ce am descoperit pune sub semnul intrebarii dorinta unor autoritati locale de a aplica sistemele de informare rapida a populatiei. In primul rand, pe site-ul general al Ministerului Administratiei Publice, o serie de consilii judetene nu au adrese de Internet. Se poate trage concluzia ca la aceste consilii judetene nici macar nu au fost construite paginile de Internet. La unele consilii judetene, paginile sunt "in constructie", iar la altele, pagina de Internet fie nu este gasita ("not found"), fie nu poate fi deschisa din pricina unor defectiuni sau a inexistentei ei.
Constanta face exceptia care confirma regula Pagina Constantei, insa, are un bogat continut informational. De altfel, site-ul Consiliului Judetean Constanta este singurul in a carui componenta intra o multime de poze in asa fel incat cel care viziteaza pagina de Internet sa isi faca o idee asupra judetului si chiar sa-si doreasca sa-l viziteze la propriu. Informatii d