Adresa prefecturilor catre primarii (in facsimil) solicita fara echivoc, insistind asupra respectarii termenului de 22 ianuarie 2003, ?sa fie comunicate in scris, prin delegat sau fax, urmatoarele situatii: apartenenta politica a primarului la data alegerii (iunie 2000) si in prezent (ianuarie 2003); date privind viceprimarul: numele si prenumele, data nasterii, studii si ultima scoala absolvita, apartenenta politica la data alegerii (iunie 2003) si in prezent?. Sub aspectul unui chestionar general, fiind incluse si? date referitoare la secretarul unitatii administrativ-teritoriale sau bizara explicatie a datelor privind ?sexul consilierilor - barbati, femei - numeric?, circulara poate ascunde un alt scop: un recensamint cu caracter politic al alesilor locali.
Bani de la buget pe masura apartenentei politice?
Administratiei Publice de apartenenta politica a primarilor, viceprimarilor si a consilierilor locali, la data alegerilor comparativ cu apartenenta actuala? Poate fi un ghid, la inceput de an, pentru alocarea fondurilor de la buget?
Primarul municipiului Oradea, Petru Filip (PD), considera ?nepotrivita? adresa in discutie. ?Exista multe alte posibilitati de a obtine informatii cu privire la primari, viceprimari si consilieri, informatii care sint publice. Cind folosesti un asemenea canal, de la prefecturi catre secretarii din primarii, canal care este doar la indemina puterii, atunci lasi suspiciunea ca lucrurile sint facute cu scop pur politic, in perspectiva unor decizii care pot imbraca forma administrativa?, a declarat primarul Petru Filip.
Primarul Brasovului, Ioan Ghise, considera ca PSD vrea sa-si creeze o baza de date pe care sa o foloseasca in scop electoral. ?Din tipul de date solicitate este evident ca se urmareste cunoasterea particulara a persoanelor pentru identificarea adversarilor politici?, a afirmat Ghise. El a