Rusine
Stefan G. (cadru sanitar, 48 ani)
Faptul ca s-a ajuns la situatia ca bolnavii sa nu mai aiba de mancare tocmai in locurile unde ei ar trebui sa fie ingrijiti este extrem de grav. Lucrez in acest domeniu si stiu evolutia dezastruoasa a sistemului sanitar. Ar trebui alocate fonduri care sa rezolve oarecum aceasta criza. Sa se ia banii din cele 15 mii de miliarde pe care ii are guvernul de la FNI.
Maxim Dan (cercetator stiintific, 47 ani)
Consider ca cei care trebuie sa se ocupe de organizarea sistemului sanitar nu o fac ca lumea. Toti platim asigurare, ceea ce inseamna ca macar acele fonduri ar trebui sa asigure o minima securitate de hrana pentru bolnavi. Situatia aceasta grava e valabila nu numai la sistemul sanitar, ci in orice alt domeniu. Trebuie ca directorii de spitale sa se implice mai mult si sa nu mai bage in fata lozinca precum ca nu sunt bani.
Neculai Apetroaie (doctorand, 27 ani)
Situatia lipsei de mancare e determinata de lipsa banilor. Proasta organizare, din punct de vedere al managementului, determina asemenea situatii de criza. Daca banii ar fi folositi ca lumea si ar avea destinatia reala, nu s-ar ajunge ca spitalele sa intre in incapacitate de a avea grija de proprii lor bolnavi. Daca toata lumea plateste asigurari de sanatate, atunci de ce sa se confrunte cu asemenea situatii?
Cristi Ciocantea (student, 20 ani)
Totul porneste de la managementul prost al spitalelor. Fondurile alocate sunt folosite pentru cu totul altceva decat pentru ceea ce se aloca. Asigurarile pe care toata lumea le plateste nu se regasesc deloc in modul in care sunt tratati bolnavii. E inacceptabil ce se intampla. Practic, spitalele degeaba mai exista. Mai bine stai acasa si chemi medicul la tine.
Iordache Anabela (studenta, 23 ani)
Guvernul e vinovat de situatia creata.