Alarmata de criza cu care se confrunta sistemul sanitar romanesc, dr. Monica Pop, director al Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti rupe tacerea in legatura cu piedicile puse de Comisia Nationala de Transplant, condusa de dr. Serban Bradisteanu, in calea transplantului de cornee din Romania. Intr-un interviu acordat ieri ziarului nostru, dr. Monica Pop demasca reteaua intereselor obscure care paralizeaza sanatatea romaneasca.
Dezastrul din Sanatate
Alarmata de criza cu care se confrunta sistemul sanitar romanesc, dr. Monica Pop, director al Spitalului de Urgente Oftalmologice din Bucuresti rupe tacerea in legatura cu piedicile puse de Comisia Nationala de Transplant, condusa de dr. Serban Bradisteanu, in calea transplantului de cornee din Romania. Intr-un interviu acordat ieri ziarului nostru, dr. Monica Pop demasca reteaua intereselor obscure care paralizeaza sanatatea romaneasca. Poate ca exemplul dr. Monica Pop ar trebui sa fie urmat cit de curind si de alti medici.
Stiu ca ati obtinut o serie de succese in legatura cu transplantul de cornee. De ce credeti ca acest program a fost abandonat in Romania?
Nu trebuie sa uitam ca primul transplant de organe din Romania a fost cel de cornee. Din primavara anului 2001 insa aceste operatii au fost oprite, la interventia dr. Serban Bradisteanu. Citeva comentarii nefavorabile pe care eu le-am facut la adresa dr Bradisteanu au ajuns la urechile acestuia. Cred ca de atunci a inceput sa ma urasca, iar din momentul in care a devenit presedintele Comisiei Nationale de Transplant a facut tot ce a putut pentru a se opune proiectelor din domeniul oftalmologiei. In urma cu aproximativ un an, cind au aparut problemele legate de transplanturile de cornee, s-au dus la el prof. dr. Benone Cirstocea si prof. dr. Mihai Pop, nume de marca ale oftalmologiei romanesti. Pe mine nu m-a invitat.