•Continuand planurile ambitioase de dezvoltare, Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra a hotarat majorarea capitalului social prin aport de numerar de la 457 miliarde de lei la 600 de miliarde, consolidandu-si astfel pozitia in randul bancilor din Romania. Domnul Emilian Tepelus, director Directie Strategie si Administrare Active si Pasive Bancare, ne-a raspuns cu aceasta ocazie la o serie de intrebari privind recenta majorare de capital si referitoare la strategia pe care banca o urmareste pe termen mediu si lung.
Ce a determinat Consiliul de Administratie al Bancii de Credit si Dezvoltare Romexterra sa ia decizia de majorare a capitalului social al bancii?
"Hotararea din 16 octombrie 2003 de a majora capitalul social a fost un pas necesar, facut in urma unei batalii acerbe intre actionarii bancii, interesati tot mai mult in cumpararea de actiuni si in insusirea unei cote majoritare a acestora. in acest moment, Banca de Credit si Dezvoltare Romexterra are peste 117.000 de actionari, persoane fizice si persoane juridice, care provin in cea mai mare parte dintre salariatii din industria gazului metan, a petrolului precum si a intreprinderilor prestatoare de servicii in acest domeniu. Structura actionariatului cuprinde pe langa numeroase persoane fizice si societati din industria petrolului si a gazelor, printre care: SN Petrom, Distrigaz Nord si Sud, Transgaz, Romgaz, Grup FLSI Petrom, Grup INSPET, UPETROM SA. Majorarea de capital de la 457 miliarde de lei la 600 de miliarde a survenit in urma inchiderii celei de-a XIII-a emisiuni de actiuni, emisiune in cadrul careia au fost suprascrise si achitate integral un numar de 5.706.160 de actiuni cu o valoare nominala de 125.000 lei/actiune."
De ce credeti ca actualii si viitorii actionari, precum si clientii sunt atat de interesati in achizitionarea de actiuni la Romexterra? @