•Renasterea crestin-democratiei romanesti dupa anul 1989 este de neconceput fara Corneliu Coposu
Liderii si membrii filialei iesene a PNTCD, precum si reprezentanti ai partidelor de opozitie, au comemorat sambata, 15 noiembrie, opt ani de la moartea marelui lider taranist Corneliu Coposu. Cu aceasta ocazie, liderul filialei locale a PNTCD, Mihai Dorin, a conturat in cateva fraze personalitatea unuia dintre cei mai mari oameni politici ai Romaniei din secolul 20. "Corneliu Coposu a reprezentat unul dintre miracolele istoriei Romaniei din secolul 20, pentru ca a inteles, de la modelul sau moral si politic Iuliu Maniu, sa duca flacara rezistentei impotriva comunismului si sa refaca PNTCD. El apartine Romaniei, dar si Europei si lumii intregi, iar martiriul sau de o noblete si puritate deplina va fi sa ramana in cartea de istorie nationala. A marcat decisiv politica Romaniei, impunand modelul sau de conduita ca o stacheta greu de atins", a declarat Mihai Dorin.
Renasterea crestin-democratiei romanesti dupa 1989 este de neconceput fara Corneliu Coposu. Acesta s-a nascut pe 20 mai 1914, in localitatea Bobota, judetul Salaj. Intre anii 1930 si 1934 a facut studii juridice si economice la Universitatea din Cluj. In anul 1935 este ales in functia de presedinte al Organizatiei de Tineret a PNTCD Cluj. In anul 1940 primeste titlul de secretar politic al lui Iuliu Maniu. A indeplinit aceasta functie pana la arestarea sa si a lui Maniu, 14 iulie 1947. A ramas timp de noua ani in arest preventiv, fara sa fie judecat. In anul 1956, conform practicilor comuniste de la acea vreme, i se intenteaza un pseudo-proces de "inalta tradare" impotriva clasei muncitoare.
Renasterea crestin-democratiei
Pe 22 decembrie 1989, Corneliu Coposu anunta printr-un mesaj manifest reintrarea in viata publica a Partidului National Taranesc, devenit ulter