Lucrarile Adunarii Eparhiale a Arhiepiscopiei Craiovei s-au desfasurat pe 21 februarie.
In cadrul lucrarilor s-au prezentat, analizat si au fost aprobate rapoartele de activitate pentru anul 2003, ale celor patru sectoare eparhiale: Sectorul Social Misionar, Administrativ Bisericesc, Cultural Bisericesc si Economic.
In cuvintul sau, Inalt Prea Sfintia Sa Teofan, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, a subliniat ca „anul 2003 de la Nasterea lui Hristos a fost un timp de stradanie misionara in cuprinsul Arhiepiscopiei Craiovei, arhiereii, preotii, diaconii, monahii, monahiile si credinciosii ostenindu-se, dupa puterea fiecaruia, sa-i slujeasca lui Dumnezeu, Tatal, Fiul si Duhul Sfint.
Slujirea lui Dumnezeu si a Bisericii Sale s-a fundamentat pe jertfa liturgica, insotita de misiunea de propovaduire a Sfintei Evanghelii, ambele necesitind o coordonare administrativa corespunzatoare“.
Activitatea Arhiepiscopiei Craiovei in anul 2003 se poate exprima sintetic astfel:
Domeniul Administrativ Bisericesc:
- 9 protoierii, 833 de parohii si 299 de filii, unde slujesc 853 de preoti, 318 cintareti bisericesti si 161 de paracliseri.
- 25 de asezaminte monahale, in care vietuiesc 91 de calugari, 256 de calugarite.
- slujbe arhieresti (cu participarea ierarhilor Arhiepiscopiei Craiovei) in 530 de parohii din cuprinsul celor trei judete Dolj, Gorj, Mehedinti.
- punerea pietrei de temelie la zece biserici, sfintirea a zece noi biserici si resfintirea altor 25.
- acordarea de ranguri bisericesti pentru merite deosebite in activitatea pastoral-misionara unui numar de 34 de preoti, precum si acordarea Crucii Patriarhale unui numar de zece clerici si 14 mireni.
Domeniul Cultural Bisericesc:
- tiparirea a 12 carti, intr-un tiraj de 3.600 de exemplare.
- editarea altor tiparituri nec