•Reciclarea materialelor plastice s-a dezvoltat constant si se realizeaza оntr-o gama larga оn multe tari. Exista оnca probleme tehnice, economice si structurale de depasit, dar posibilitatile sunt vaste.
Cu toate ca unele mase plastice pot parea identice, de fapt sunt grupe de materiale diferite, cu o structura moleculara diferita. Reciclarea depinde de procesul de a le separa pe fiecare оn parte. Aceasta poate fi obtinuta оn mod eficient оn fabricile unde materialele reciclabile generate оn procesul de productie sunt usor de separat.
Utilizarea materialelor plastice prezinta probleme de identificare, separare si de contaminare. Dar acolo unde sunt suficiente cantitati de materiale reciclabile clasificabile, de exemplu ambalaje de paleti sau saci utilizati оn industrie sau agricultura, reciclarea este realizata cu succes. Cele mai scumpe produse secundare din plastic, precum cele ce provin din calculatoare, fotocopiatoare si o gama larga de echipamente electronice similare, sunt foarte solicitate. Spectrometrul este una din tehnicile utilizate pentru a asigura precizia identificarii acestor materiale, care, dupa procesare, sunt deseori folosite оn manufacturarea echipamentelor electronice si electrice noi.
Reciclarea schimba proprietatile mecanice ale maselor plastice, astfel оncat nu poate fi posibila reciclarea unor cantitati mari de un anumit tip reintegrandu-le imediat оn acelasi proces de productie. Оn unele sectoare, prejudecatile оmpotriva materialelor secundare raman un obstacol important оn reciclarea plasticului, dar aceasta atitudine se schimba rapid odata cu luarea оn considerare a protectiei mediului si a altor influente.
Recuperarea ambalajelor de plastic reprezinta cea mai mare provocare, si nu doar оn realizarea economica privind colectarea de material suficient segregat pentru a face reciclarea vi