Tot ce veti citi tine de o campanie electorala desfasurata in conditii normale, unde infruntarea principala ar trebui sa fie pe idei, propuneri, strategii si programe.
Intr-o campanie electorala va conta si sub ce forma ajung aceste propuneri la alegatori, cum se transforma un program intr-un mesaj usor de retinut. Deocamdata, cele doua blocuri politice n-au ajuns sa precizeze esenta mesajului lor. Tot o lipsa a celor doua programe pare sa fie si absenta explicatiilor care sa spuna romanilor unde se vor gasi bani, cum vor fi atrase resursele. Prezentarea acestor programe va fi insotita de o reamintire a promisiunilor PSD din 2000 si de o descriere a rezultatelor de acum. Nu putem trece sub tacere scandalurile legate de bani publici prin care a trecut partidul aflat la putere in ultimii patru ani.
PSD: Absenta unui proiect viabil de viitor
Programul de guvernare al PSD si al noului sau aliat PUR se straduieste din rasputeri sa dea viata iluziei ca guvernarea 2000-2004 ar fi cea care a realizat incheierea tranzitiei, respectiv revenirea la normalitate. Triumfalismul documentului este socant pentru oricine urmareste cit de cit atent ce se intimpla in economie si in societate. Romania pare o tara in care toate lucrurile merg bine, toata lumea e multumita, marile probleme au disparut, mai ramin doar unele detalii de reglat.
Documentul pretinde ca au fost necesari patru ani de sacrificii si de reforme pentru ca Romania sa revina la normalitate. Printre realizari sint enumerate insa nu doar cele economice, ci si scaderea coruptiei si restabilirea independentei puterii judecatoresti. Or, daca lucrurile nu stateau foarte bine in aceste domenii in 2000, e evident ca ele
s-au inrautatit brutal in ultimii ani, cind coruptia a devenit sinonima cu guvernarea, iar justitia a fost complet aservita. Pretentiile PSD sint, din acest motiv, de neint