In pavilionul 29 de la Romexpo este mare agitatie. Se fac poze, se alearga de la un cuptor la altul, se construieste din aluat. Vizitatorii admira fascinati procesul. Concursul anual "Cupa brutarului" este in toi. VERONICA GUZUN
TRUDA. Sa coci paine este o arta care se invata greu De la intrare te ameteste un val de caldura insotit de miros de paine proaspat scoasa din cuptor. Este a doua zi de concurs. Patru echipe, a cate trei membri, lupta pentru trofeul "cupa brutarului": Boromir Prod SA din Buzau, Panvitan din Bucuresti, Panalim din Cisnadie, Compan - Targoviste. Cate doua echipe pe zi arata juriului si vizitatorilor ce se poate face din aluat. Acest concurs este organizat in cadrul expozitiei internationale IndAgra, in colaborare cu Rompan.
ATMOSFERA. La ora trei, echipa din Targoviste incheiase deja treaba. Cei din Cisnadie construiau de zor o biserica. Lipeau, faceau turnulete, sculptau. O adevarata arta in aluat. Ei nu aveau timp nici macar sa-si traga sufletul.
REGULI. In fiecare an concurentii respecta aceleasi conditii. Ele corespund celor de la concursul european. Trebuie prezentate patru sortimente de paine, patru sortimente de patiserie si o lucrare artistica. De data aceasta, tema de lucrare artistica a fost "Stefan cel Mare". Timpul acordat pentru realizarea lucrarilor este de 7 ore. Juriul este format din membri ai echipelor concurente si un reprezentant al Rompan - Patronatul roman din industria de morarit, panificatie si produse fainoase.
Nurdan Galmeanu, sefa echipei de la Targoviste, ne-a prezentat lucrarile din concurs din partea Compan. Cele mai interesante produse au fost la sectiunea paine speciala, painea cu fulgi de cartofi, aceasta este mai fina si sta proaspata mai mult timp, si lipia cu branza de burduf. Produsele de patiserie erau facute din aluat foietat dospit. Lucrarea lor artistica prezenta chipu