Buletinul pare a fi original, iar ordinea formatiunilor politice corespunde tragerilor la sorti. Teoretic, buletinul ar fi putut fi folosit pe 28 noiembrie, dar jurnalistii l-au predat ieri la politie. Anonimul sustine ca a dorit sa avertizeze asupra masurilor fragile de securitate existente la tipografia Romral: ?Am trimis un buletin de vot domnului Vraciu pentru a trage un semnal de alarma asupra a ceea ce este programat sa fie o frauda electorala de mari proportii a PSD-ului in Vrancea. Nu am sesizat politia, procuratura sau alte organe ale statului pentru ca stim cu totii ca sint instrumente la mina lui Marian Oprisan. Vreau ca dv. sa sensibilizati partidele de opozitie, opinia publica si organismele internationale ca nu este o gluma. 13.000 de buletine de vot sint tiparite de luni, 15 noiembrie 2004, gata sa fie introduse in urne. Nu pot sa vi le trimit pe toate cele 13.000 de buletine de vot, dar cite va trebuie ca sa intelegeti ca alegerile sint in pericol??.
Patronul tipografiei Romral, Costel Stelescu, crede ca exista cineva care a platit ?bani grei? pentru scoaterea buletinului din tipografia sa. Acesta afirma ca a luat masuri stricte de securitate, ?ca la o fabrica de armament?, aducind si femei-jandarm pentru perchezitionarea angajatelor. Cu toate acestea, patronul crede ca un buletin de vot poate fi bagat in ?chiloti, in ghete, in buzunarul de la spate?. Cind a auzit ca a aparut un al doilea buletin de vot, patronul a sarit ca ars impotriva opozitiei. ?Ce fraude? Care fraude? Se baga in seama ca sa stie lumea de ei?.
Biroul Electoral Judetean Vrancea a respins cererea Aliantei D.A. PNL-PD de a schimba tipografia la care se tiparesc buletinele de vot, dar hotarirea a fost contestata la BEC. Desi nu exista nici un suspect, politia a inceput o ancheta. Adjunctul politiei vrincene, comisarul-sef Ionel Popescu, a declarat ca ar pu