Tratamentul artrozei poate fi ajutat prin regim alimentar si vitamina C Pe timp friguros, artroza creeaza pacientului tot mai multa suferinta, bolnavul avand dureri la nivelul articulatiilor. Tratamentul artrozei poate fi ajutat prin regim alimentar si vitamina C
Pe timp friguros, artroza creeaza pacientului tot mai multa suferinta, bolnavul avand dureri la nivelul articulatiilor. Afectiunea trebuie combatuta cu medicamentele recomandate de medic, dar unele alimente pot sa ajute mentinerea ei sub control. Hrana bolnavului de artroza trebuie sa contina multe vitamine si saruri minerale, precum magneziu, siliciu, cupru, zinc, cobalt, fluor si vitamina C. Acestea sunt prezente in legume si fructe: usturoi, tomate, fructe de padure, fasole verde, varza, pere, mere, macese, catina, coacaze negre, lamai etc. Oricare ar fi zona unde se instaleaza artroza - la nivelul genunchiului (gonartroza), al soldului (coxartroza) sau al coloanei vertebrale (spondiloza) -, pacientul trebuie sa respecte un regim normocaloric, caci excesul ponderal "incarca" articulatiile si sporeste durerea. Importante sunt si infuziile de plante, specifice pentru aceasta boala: papadie (inclusiv tinctura), sulfina, salvie, fragi, muguri de pin.
Reteta saptamanii
Salata de fasole verde cu pere
Cantitati: 0,250 g fasole verde (conservata prin uscare), 4 pere, 3 morcovi, 2 fire de praz, verdeturi, suc de rosii, ulei de masline Preparare Fasolea, spalata bine, se inabusa in apa cu prazul taiat fideluta. Dupa ce a fiert, se amesteca impreuna cu morcovul ras, perele taiate cubulete si verdeturile. Se asezoneaza cu suc de rosii amestecat cu ulei de masline.