Biroul de pelerinaj al Patriarhiei Romane organizeaza, pana la sfarsitul lunii mai, cateva pelerinaje pe trasee foarte indragite de credinciosii ortodocsi. * In 21 mai, pelerinii vor face un prim Biroul de pelerinaj al Patriarhiei Romane organizeaza, pana la sfarsitul lunii mai, cateva pelerinaje pe trasee foarte indragite de credinciosii ortodocsi.
* In 21 mai, pelerinii vor face un prim popas la Manastirea Crasna - ce poarta hramul Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Sfantul lacas, inaltat pe locul unui vechi schit de postelnicul Constantin Potlogea, a fost biserica de mir pentru locuitorii satului Bajenari, care s-au refugiat in aceasta zona dupa anul 1821, din cauza navalirii turcilor. Manastirea Crasna a cunoscut numeroase transformari intre anii 1991-1992. Atunci, intreaga pictura a fost refacuta. Aici, pelerinii se pot ruga la icoanele facute de renumitul Irineu Protcenco. Merita admirate si ca lucrari de arta iconostasele placate in aur la Viena. In ziua hramului, pelerinii vor asista la o Sfanta Liturghie arhiereasca. Dupa slujba, ei vor continua drumul spre Manastirea Pissiota si vor face ultimul popas duhovnicesc la Manastirea Tiganesti. Aici, poate fi admirata o valoroasa colectie de arta si carte veche. Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, parti din sfintele moaste ale Sf. Mina, Sf. Artemie, Sf. Mucenita Iulita, Sf. Mucenita Marina i-au adus renumele de lacas al sperantei. Pretul pelerinajului - 300.000 lei.
* Pe 22 mai: Se organizeaza un pelerinaj pe traseul Cotmeana, cu participare la Sf. Liturghie. Urmatoarele popasuri se vor face la Schitul Ostrov (situat pe o insula situata in mijlocul Oltului; aici a vietuit ca monahie mama domnitorului Mihai Viteazul. Tot aici s-a calugarit doamna Despina Milita, sotia lui Neagoe Basarab, cu numele de Platonida). Biserica schitului a fost rezidita de Neagoe Basarab, intre anii 1520 si