Istoricul Marius Oprea crede ca eliberarea ziaristilor romani rapiti in Irak a fost platita cu un pret foarte greu de autoritatile de la Bucuresti. In ultima lui carte, ?Mostenitorii Securitatii?, el sustine ca intre comunitatea musulmana din Romania si serviciile secrete exista o veche legatura, datind dinainte de 1989.
Istoricul Marius Oprea despre eliberarea ziaristilor rapiti in Irak
Istoricul Marius Oprea crede ca eliberarea ziaristilor romani rapiti in Irak a fost platita cu un pret foarte greu de autoritatile de la Bucuresti. In ultima lui carte, ?Mostenitorii Securitatii?, el sustine ca intre comunitatea musulmana din Romania si serviciile secrete exista o veche legatura, datind dinainte de 1989. Marius Oprea spune ca arabii care au afaceri in tara noastra au profitat din plin de aceasta relatie pentru a-si consolida pozitiile economice si pentru a-si asigura o protectie politica la nivel inalt. Totodata, ei au pastrat contacte si cu organizatii teroriste precum Hamas, Hezbollah sau Al Fatah. (Daniela Ratiu)
In ultima dumneavoastra carte sustineti ca multi afaceristi arabi din Romania, care au finantat terorismul international, au fost protejati de serviciile noastre secrete.
Cred ca foarte multi dintre oamenii de afaceri arabi de succes din Romania au actionat, in trecut, mai ales la limita legii. Acest lucru a fost posibil prin inalta protectie de care s-au bucurat, la nivele diverse ale administratiei sau ale puterii politice. Fara indoiala, cea mai serioasa protectie au primit-o din partea serviciilor secrete, cladite pe ruinele fostei Securitati. Nu intimplator presedintele Basescu afirma ca serviciile noastre secrete au avut un rol determinant in eliberarea ostaticilor. Nu prea exista om de afaceri arab in Romania care sa nu fi ?cotizat? nu numai la comunitate, dar indeosebi sa-si fi construit o serioasa protectie p