Ceea ce ar fi putut deveni unul dintre evenimentele culturale de varf din Valea Jiului s-a consumat intr-un anonimat total. Asta deoarece organizatorii nu au fost in stare sa mediatizeze corespunzator evenimentul.
Editia din acest an a Universitatii de Vara "Castelul Corvinestilor", organizata de Universitatea din Petrosani, s-a finalizat cu vernisajul unei expozitii despre care nu a stiut aproape nimeni, cu toate ca a fost cea mai reusita de pana acum.
Secretomanie sau nestiinta?
Uite ca am ajuns sa facem si ceea ce stim din carti ca nu e voie, adica sa scriem despre un eveniment la care n-am participat. Cu toate acestea, lucrarile extraordinare pe care le-am vazut la cateva zile dupa vernisajul oficial, au fost atat de reusite, ca m-am enervat.
Pai va dati seama ce reportaj puteam scrie cu pictorii din Republica Moldova, a caror scoala sare in ochi de cum te uiti pe simeze, ori cu studentii la Istorie din Sibiu, care m-au dat pe spate cu grafica lor? Asta ca sa nu mai zic de sculpturi, care si-ar putea gasi locul fara probleme in orice galerie cu staif.
Daca la editiile anterioare, Universitatea de Vara a beneficiat de conducerea competenta a unor profesionisti in domeniu, adica pictorii Constantin Zgambau si, mai apoi, Robert Hummel, de un timp incoace, manifestarea a fost data pe mana profesorului universitar Mircea Baron, un istoric respectat, care si-a asumat organizarea evenimentului, cu tot ceea ce implica ea.
Anul trecut a mai fost cum a fost, pentru ca la deschiderea Universitatii de Vara a avut loc o conferinta de presa de unde am putut afla cate ceva despre invitati, tematici sau bugete, insa anul asta comunicarea cu mass-media a fost suprimata de-a dreptul.
Asa se face ca vernisajul cu pricina a