Activitatile economice in industrie si constructii vor cunoaste o evolutie favorabila, indica Buletinul de conjunctura al lunii august realizat de BNR.
Astfel, productia se va plasa in continuare pe un trend ascendent, preconizat indeosebi in industria de prelucrare a petrolului, cocsificare a carbunelui, industria metalurgica, extractiva, sectorul constructiilor.
Posibile restrangeri ale productiei sunt semnalate la industria textila, de confectii, pielarie si incaltaminte.
De asemenea, luna august se va caracteriza prin diminuarea, din nou, a numarului de salariati, fiind estimate disponibilizari de personal de 28 la suta din numarul managerilor intervievati. Acest fenomen va fi inregistrat indeosebi in industria metalurgica si a constructiilor metalice, industria de prelucrare a petrolului, textila, de confectii, pielarie si incaltaminte (sold conjunctural intre -53 si -59 la suta).
O suplimentare a numarului de salariati este asteptata in principal in industria mijloacelor de transport si in sectorul constructiilor (solduri conjuncturale de +40, respectiv +38 la suta).
In ceea ce priveste majorarile de preturi, acestea se vor inregistra mai ales in industria mijloacelor de transport si in sectorul constructiilor.
Principalele ramuri care vor opera reduceri de pret sunt industria metalurgica si a constructiilor metalice, industria de prelucrare petrolului, cocsificare a carbunelui, industria textila (solduri conjuncturale intre -53 si -59 la suta).
Soldul conjunctural se calculeaza ca diferenta intre ponderea opiniilor favorabile si cea a opiniilor nefavorabile.
Activitatile economice in industrie si constructii vor cunoaste o evolutie favorabila, indica Buletinul de conjunctura al lunii august realizat de BNR.
Astfel, productia se va plasa in continuare pe un trend ascendent, preconizat indeosebi in industri