Unii nu-si insotesc CV-ul de o scrisoare de intentie, altii o fac doar de dragul de-a o face si trimit unul si acelasi exemplar, cu o serie de date modificate, tuturor companiilor de care sunt Unii nu-si insotesc CV-ul de o scrisoare de intentie, altii o fac doar de dragul de-a o face si trimit unul si acelasi exemplar, cu o serie de date modificate, tuturor companiilor de care sunt interesati. Scrisoarea de intentie e un instrument care va ajuta sa va prezentati, si nu o corvoada! Personalizata si realizata cu grija, ea permite iesirea din cadrul formal al CV-ului si il poate convinge pe angajator ca sunteti persoana potrivita pentru job. Nu exista un model ideal de scrisoare de intentie, o formula magica, gen ,Sesam deschide-te!", care sa atraga dupa sine angajarea imediata. Din orice scrisoare de intentie trebuie sa reiasa insa mai multe categorii de informatii: ce abilitati aveti si unde le-ati dezvoltat, de ce anume va intereseaza postul respectiv, care va sunt planurile, cat priveste dezvoltarea carierei.
Componentele scrisorii de intentie
* Formula de adresare - nu face greseala comuna de a trimite o scrisoare de intentie nepersonalizata, gen ,Stimata doamna/stimat domn". Trimite scrisoarea exact persoanei care trebuie. De obicei, numele persoanei de contact este specificat in anunturile companiilor. Sau afla numele si adreseaza-te directorului de Resurse Umane, in cazul in care e vorba de o scrisoare de intentie spontana, si nu de una care ,raspunde" unui anunt de angajare.
* Primul paragraf - ex-pli-ca, in cateva propozitii, scopul scrisorii: aplici pentru pozitia x, din cadrul firmei. Nu uita sa spui cum ai aflat de acest job. Daca anuntul de angajare continea si un cod caracteristic postului, include-l si pe acesta. Nu-l lasa pe angajator sa ghiceasca pentru ce post aplici, usureaza-i munca si va fi mai atent atunci cand va citi