Nicolae Nan, Ioan Berghezan, Ioan Tusinean sunt nume intrate in randul masoneriei sibiene. „Fratie" despre care mai toata lumea vorbeste cu, cel mult, „am auzit ca..." a impanzit mai toate mediile de conducere ale judetului.
Mai nou, la Sibiu a patruns puternic si masoneria germana – Andreas Huber si Steffan Mildner sunt doua exemple de acest fel.
Primul nume aparut in urma investigatiilor efectuate de ZIARUL de Sibiu a fost cel al liderului politic, Nicolae Nan, care pe buna dreptate si-a insusit titulatura de "Nas" al lumii afacerilor sibiene si care a intrat in vizorul masonilor in perioada 1990-1991, datorita potentialului relational de care dispunea.
Masoneria l-a luat in colimator nu pentru persoana sa, ci pentru lantul de legaturi prin alianta pe care le-a cultivat de-a lungul timpului. Filiera oamenilor pe care acesta i-a recomandat in masonerie este una vasta si este fundamentata pe principiul puterii.
Primul a fost Dan Nanu, consilier local, pe care "Nasul" Nicu Nan l-a cununat anterior, si care a reprezentat un argument decisiv.
In aceasta directie, sprijinul acordat lui Dan Nanu a venit datorita faptului ca fratele sau, Florin Nanu, este procuror, iar tentaculele acestuia se intind pana la institutiile centrale ale magistraturii din Bucuresti.
De asemenea, o alta sustinere a fratilor Nanu pentru masonerie a venit din partea procurorului Silaghi, care a intarit recomandarea facuta de Nan.
A doua proptea recomandata de Nasul Nan pentru masonerie este Ioan Tusineanu de la SC Constructii SA.
A intrat in vizorul masonilor datorita faptului ca a pornit de jos, de la matura, ca simpul functionar in primarie, atragand atentia asupra influentei masive pe care acest