Primarul Florea i-a catalogat pe cei care cer inapoierea cladirii in care functioneaza Liceul "Bolyai Farkas" drept "descreierati", dupa ce procesul dintre municipalitate si Eparhia Reformata Cluj-Napoca a ajuns la Curtea Suprema. Florea s-a opus de la inceput retrocedarii, contestand in numele Consiliului local o decizie a Guvernul Romaniei.
Procesul dintre Primaria Targu Mures si Eparhia Reformata din Cluj-Napoca, cea care a revendicat cladirea Liceului "Bolyai-Farkas", a ajuns la Curtea Suprema, dupa ce biserica a formulat in luna aprilie recurs impotriva deciziei Curtii de Apel Targu Mures.
Va reamintim ca, in aceasta primavara, Maria Coman, sefa Sectiei Comerciale si de Contencios Administrativ din cadrul CA, a admis contestatia primarului Dorin Florea impotriva deciziei de retrocedare data de Comisia Nationala de Retrocedari de pe langa Guvernul Romaniei.
Potrivit deciziei Comisiei guvernamentale, datand de la finele anului trecut, cladirile in care functioneaza mai multe licee din Targu Mures urmau sa fie retrocedate bisericilor istorice maghiare. Printre acestea si imobilul Liceului "Bolyai-Farkas", construit in anul 1557 de catre cultul reformat.
La acea data, contestatia lui Florea a fost pusa sub semnul intrebarii de catre Benedek Istvan, care a afirmat ca primarul a actionat in numele Consiliului local fara a avea girul consilierilor si ca instanta ar fi trebuit sa respinga actiunea, deoarece Florea nu avea calitate procesuala activa in speta.
Imediat dupa decizia CA, biserica reformata a formulat recurs, procesul aflandu-se pana de curand la Inalta Curte de Casatie si Justitie.
O alta speta aflata pe rol la Curtea Suprema este cea dintre municipalitate si Breasla macelarilor, care a revendicat in instanta cladirea in c